Cornesti: pescuit sportiv si relaxare
O oaza de liniste si relaxare pentru amatorii de pescuit sportiv. Un week-end la care visam cu totii dupa o saptamana de stres.
detalii

 


Incepand din septambrie, se poate pescui si noaptea
O noua provocare pentru pescari: pescuitul de noapte. Pentru toti pasionatii acestui tip de pescuit, va dorim fir intins 24 de ore din 24.... citeste

La Cornesti pe balta e peste
Directorul executiv ANADEEA Advertising, Ciprian Paunica, impreuna cu Marius Serban, art director al aceleiasi agentii, arhitectii site-ului 25 ponds - Cornesti, au testat balta Ochiul Boului.... citesteComplexul piscicol Cornesti are o suprafata de apa de 170 ha, lacurile cel mai importante Ochiul Boului are 30 ha o forma neregualta cu golfuri si vegetatie care creeaza un mediu natural relaxant deosebit si laculul Hodarasti cu o personalitate deosebita de de primul cu maluri mai ferme si cu vegetatie dezvoltata doar in zona superioara. De partea stanga a soselei nationale se afla ferma cu 7 helestecare au suprafete cuprinse intre 10 si 15 ha care gazduiesc o varietate de specii in crestere si multe alte lacuri de mici dimensiuni (intre 0.5 si 1 ha) care sunt pepiniere pentru viitoarele generatii de pesti din lacurile principale sau sunt rezerve de puiet pentru lacurile din zona.

Lacurile mari sunt situate in partea de sud a complexului (in dreapta soselei nationale) si primesc din lacurile mai mici atat toamna cat si primavara cantitati importante de puiet din speciile: crap, cteno, caras, somn, stiuca, salau, novac. Preponderenta este popolarea cu crap, cteno si novac care se realizeaza in fiecare an, cantitatile de puiet cu care se populeaza diferind de la o balta la alta in fuctie de suprafata baltii cat si a pestelui ramas in balta din anii anteriori. Din anul 2006 baltile vor fi populate si cu puiet de crap de vara a II-a, puietul fiind realizat in cadrul fermei.

Scurta descriere a lacurilor principale

Lacul Ochiul Boului

Suprafata 30 ha din care luciu de apa 25 ha iar 5 ha stuf si papura in partea de nord a lacului
Adancimea medie de 2 m (adancimea maxima 4 m in partea de sud a iazului)
Iazul a fost populat atat in toamna anului 2004 cat si in tomna si primavara anului 2005, popularire realizandu-se cu puiet de vara I din urmatoarele specii de peste: crap 4.5 t, cteno 1.5 t, novac 4 t, 200 kg puiet somn, 1000 pui salau, 1000 pui stiuca.
In ultimi doi ani iazul nu a fost pescuit cu navod.

Lacul Hodarasti

Suprafata 20 ha luciu de apa
Adancimea medie 1.8 m (adancimea maxima 3.5 m-4 m in partea de sud )
Este traversat pe capatul din nord de DN 1 A (drum national)

Helesteu Cornesti 3, Cornesti 2 si Cornesti 1

Suprafata 10 ha din care o mare parte este acoperita cu stuf
Adancime 2 m
Populat cu crap, caras si biban
Taxa 20 RON
Helesteiele sunt situate in partea de nord a fermei in spatete satului Cornesti si au drum pietruit de acces la ele.

 

 
 
 

prezentare lacuri | locatie lacuri | conditii si reguli | tarife | galerie foto | noutati | forum | contact

 

By Anadeea Advertising